Vacature

Projectmanager Platform Driven by Data (0.8 fte)

Heb jij kennis van/grote affiniteit met ICT/Big Data? Beschik jij over de nodige leidinggevende kwaliteiten? Ben jij een echte teamplayer en wil jij ondernemingen helpen om verder te groeien? Drie maal check? Dan zoeken we jou!

Platform Driven by Data

Digitalisering biedt vele kansen voor het MKB: het slim gebruiken van data kan interne processen verbeteren, inzicht brengen in toekomstscenario’s, klantinteracties optimaliseren en nog veel meer. Helaas weet het MKB vaak nog niet hoe ze slim gebruik kunnen maken van data en hoe deze toepassingen van meerwaarde kunnen zijn. De gemeente ’s-Hertogenbosch ziet als datastad de ontwikkelingen op het gebied van data als bron van nieuwe werkgelegenheid.

In 2018 heeft een aantal partijen de handen ineen geslagen en de eerste stap gezet in de vorm van het Platform Driven by Data (DbD). Het platform helpt het MKB met de toepassing van data ten gunste van de groei van de onderneming. In anderhalf jaar tijd heeft het platform met een online portal, persberichten, presentaties, masterclasses en het organiseren van digitale werkplaatsen zichzelf op de kaart gezet bij het brede MKB in ‘s-Hertogenbosch. Door DbD realiseren steeds meer MKB’ers zich dat digitalisering daadwerkelijk kan bijdragen aan de verhoging van de productiviteit. De komende twee jaar willen we dit succes verbreden en uitbreiden. Om ons hierbij te ondersteunen zijn wij opzoek naar een ondernemende, energieke en innovatieve projectleider.

Plaats in de organisatie

Achter de stichting Driven by Data zitten bestuursleden vanuit VNO NCW Brabant Zeeland, de Rabobank en de Bossche Investerings Maatschappij (BIM). Het bestuur van de stichting bepaalt de koers en het beleid van het platform. Daarbij laat zij zich inspireren door een partnerraad waarin de samenwerkende - en indien gewenst de subsidiërende - partijen JADS, Avans Hogeschool, Ministerie EZK, Provincie en gemeente ’s-Hertogenbosch zitting nemen.

NV BIM

Stichting Platform Driven by Data Brabant en haar projectmanagement wordt vormgegeven onder aansturing van de BIM. De BIM brengt ondernemers samen en stimuleert de economische bedrijvigheid in 's-Hertogenbosch. Hierbij zet BIM in op vier pijlers: huisvesten, participeren, verbinden en ondersteunen.

Functie-inhoud

Als projectmanager ben je eindverantwoordelijk voor het realiseren van de volgende afgesproken KPI’s:

 • Oprichting stichting en samenwerkingsovereenkomsten;
 • Projectdoelstellingen conform plan;
 • Verantwoording afleggen aan het stichtingsbestuur;
 • Rapportage aan Partnerraad en de subsidieverstrekkers;
 • Sturen op het realiseren van resultaten binnen het project van deelnemende partners;
 • Bewaken op maximale benutting van toegekende budgetten;
 • Sturen op optimaal betrekken van stakeholders;
 • Sturen op borging van resultaten, werkwijzen en inrichtingen na beëindiging subsidie.

Profiel

Je bent het inspirerende boegbeeld en eerste aanspreekpunt van het project en onderhoudt actief contact met bestaande en potentiële nieuwe partners en stakeholders. Je signaleert kansen voor impact en valorisatie. Je geeft leiding aan de realisatie van de doelstellingen van het project en weet de ambitie van het project te vertalen naar daadwerkelijk bijdragen aan de regionale economie en werkgelegenheid.

Daar waar relevant draag je zorg voor het, binnen twee jaar, ontwikkelen van een organisatie met verdienmodellen waarmee het zichzelf kan bedruipen en onafhankelijk van subsidies is. Je geeft leiding aan de activiteiten binnen het project, inclusief de bijdragen van partners en aan medewerkers op het gebied van (financiële) verantwoording en communicatie.

Daarnaast werk je samen met de kennispartners op de inhoud en kwaliteit van de kennisbijdrage. Je regelt de inrichting van de bedrijfsvoering rond het project (financiën, kwaliteitszorg, huisvesting) en stemt dit af met partners binnen het project.

Functie-eisen

 • Een afgeronde academische opleiding (academisch werk- en denkniveau);
 • Kennis van/grote affiniteit met ICT/Big Data;
 • Kennis en ervaring op het gebied van het inrichten van grote projectorganisaties;
 • Kennis van en ervaring met inrichtingsvraagstukken van innovatieve omgevingen;
 • Resultaatgericht leiding kunnen geven aan professionals;
 • Ervaring als eindverantwoordelijke projectleider in een politiek-, bestuurlijke omgeving die aansluit bij de context van het project en weet binnen deze context en omgeving draagvlak en resultaten te halen.

Aanvullende gewenste vaardigheden competenties

Je hebt een resultaatgerichte, ondernemende, stressbestendige en een flexibele instelling en weet projecten op de kaart te zetten. Je denkt en werkt vanuit de waarden betrouwbaar, integer, maatschappelijk betrokken en bent sterk gericht op samenwerken. Je kunt goed plannen en organiseren en bent initiatiefrijk en creatief. Daarnaast ben je zeer goed in staat strategisch te denken en te handelen.

Start en standplaats

De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor een jaar met daarna de mogelijkheid tot een vaste aanstelling. Je standplaats is te ’s-Hertogenbosch bij de BIM, locaties de GRASSO en De Gruyter Fabriek.

Solliciteren

Solliciteren op de vacature van projectmanager Platform Driven by Data? Stuur dan voor september 2019 je motivatie en curriculum vitae naar iflier@nvbim.nl, t.a.v. Maurice Horsten. Voor het verkrijgen van nadere informatie kun je contact opnemen via 073 - 690 42 42.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

DBD-logo-transparent-gradient-500