Gratis inspiratieavond data voor MKB-ondernemers op 26 maart in JADS

Geld verdienen met data, dat wil iedere ondernemer. Toch is data voor velen nog een abstract begrip. Daarom organiseert ondernemersvereniging Hartje Den Bosch op dinsdagavond 26 maart 2019 een gratis inspiratiesessie waarin sprekers van JADS, Rabobank en Hudson’s Bay ondernemers meenemen in de wereld van Big Data. Ze vertellen vanuit verschillende invalshoeken wat big data is, hoe ondernemers er mee te maken hebben én wat je er als ondernemer zelf mee kunt.

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente 's-Hertogenbosch en Jheronimus Academy of Data Science (JADS) en is gratis toegankelijk voor alle ondernemers in de Bossche binnenstad. Aansluitend aan de inspiratiesessie krijgen ondernemers de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen tijdens een borrel.

Programma

19.00 uur Inloop

19.30 uur Daan Kolkman (data scientist) en Ruud Sneep (ondernemer en promovendus aan Tilburg University) - Tijdens een interactieve presentatie gaat het tweetal in op de mogelijkheden die de vergaring en analyse van data het MKB biedt. Wat is het, wat kun je er mee en hoe begin je eraan? In de presentatie komen een aantal verrassende projecten aan bod die JADS heeft uitgevoerd met Bossche MKB-ondernemers.

20.15 uur Presentatie over het MKB Datalab - Veel MKB-bedrijven lopen tegen een diversiteit aan 'data science problemen' aan, maar hebben niet de financiële middelen om data scientists in te huren. Ze lopen daardoor het risico om de boot te missen als het gaat om nieuwe data-gedreven technologieën. MKB Datalab slaat een brug tussen deze MKB’ers en de onderzoekers van JADS.

20.30 uur Korte break

20.45 uur Geert Crooijmans (hoofd CRM Hudson's Bay) - De Canadese retailer heeft als taak de consument duidelijk te maken waarin de warenhuizen van Hudson Bay zich onderscheiden. Hierin schuilt een belangrijke taak voor Geert Crooijmans, die als hoofd van CRM verantwoordelijk is voor het creëren van loyale klanten. Data is daarbij zijn belangrijkste wapen. In zijn presentatie vertelt hij hoe hij data inzet.

21.30 uur Borrel

22.30 uur Einde

Inschrijven

Schrijf je in door een e-mail te sturen naar info@soch.nl. Vermeld duidelijk de bedrijfsnaam en met hoeveel personen je komt.

Aanvang: 26 maart 2019, 19:00 uur
Locatie: Jheronimus Academy of Data Science (Sint Janssingel 92, ‘s-Hertogenbosch)

 

Voor meer informatie ga naar hartje.nu

Stefan van Ham

Voor veel retailers is big data een ver-van-mijn-bed-show. Ondernemersvereniging Hartje organiseert daarom een inspiratieavond met als doel data toegankelijker te maken voor ondernemers in de Bossche binnenstad.”

Stefan van Ham - Bestuur Hartje 's-Hertogenbosch