Data Driven Business Workshop

Het JADS MKB Datalab organiseert de Data-Driven Business Workshop. Tijdens de workshop krijgen zeven MKB-bedrijven de kans om te verkennen hoe Data Science iets voor hun organisatie kan betekenen en wordt de eerste stap naar integratie vormgegeven.

Inhoud en opzet

Onder begeleiding van Daan Kolkman en Ruud Sneep werk je tijdens de workshop toe naar antwoord op de volgende vragen:

  • Waar staat mijn bedrijf op het gebied van data?
  • Hoe kijkt een data-expert naar mijn bedrijf en mijn data?
  • Hoe stel ik een data-vraagstuk op waar mijn bedrijf mee aan de slag kan?
  • Is mijn data goed genoeg om het bedachte data-vraagstuk op te lossen?

Hoe je tot antwoorden komt? Door allereerst tijdens de workshop een Data Maturity Scan te doen. Deze laat zien waar je als bedrijf staat op het gebied van data. Daarna word je gekoppeld aan een student van de Data Science opleiding van JADS die gedurende de hele dag als jouw persoonlijke sparringpartner fungeert. Samen met de student vul je een Data Project Canvas in. Het canvas raakt alle belangrijke punten die meespelen bij de start van een Data Science project en laat zien wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn. Is de context duidelijk? Dan is het tijd om te bedenken welke mogelijkheid we gaan omzetten tot actie. Samen met jouw student ga je naar je data kijken om te zien hoe schoon deze is en of de data de benodigde variabelen bevat. Als laatste stap vul je samen met de student een projectvoorstel in. Het resultaat? Een duidelijk plan voor de eerste stap naar integratie van Data Science binnen jouw bedrijf.

Output

Na afloop van de workshop heb je een duidelijk beeld bij de mogelijkheden en de tekortkomingen van de beschikbare data van jouw onderneming. Daarnaast heb je zicht op een eerste stap om verder te gaan met de integratie en implementatie van Data Science. Dit kan zijn dat er meer data nodig is of dat de data moet worden opgeschoond. Maar de output kan ook een concreet vraagstuk zijn waar je direct mee aan de slag kunt.

Voorbereiding

Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de workshop, ontvang je voorafgaand aan de workshop een korte vragenlijst. Deze vragenlijst bevat enkele verkennende vragen die helpen bij het verduidelijken van de huidige stand van zaken binnen jouw bedrijf ten aanzien van data. Daarnaast word je gevraagd om een export van je data of login-gegevens tot de database mee te nemen naar de workshop. Indien dit laatste niet mogelijk is, zal een data-check gepland worden aan het einde van de workshop.

Voor wie is de workshop bedoeld?

De Data-Driven Business workshop is bedoeld voor alle MKB’ers die al iets van data hebben. Per bedrijf (maximaal 7) is er ruimte voor maximaal drie personen om te participeren. We raden aan om de persoon (of personen) mee te nemen die verantwoordelijk is (of zijn) voor het databeheer (en verzameling). Indien dit een externe partij betreft, zijn ook zij van harte welkom. Is jouw onderneming nog niet zo ver? Kijk dan eens naar één van de andere evenementen, zoals de gratis Masterclass Data Science voor MKB'ers.

Kosten

De kosten voor de workshop zijn € 750,- per bedrijf. Wanneer je ervoor kiest na de workshop een project bij het JADS MKB Datalab uit te voeren dan wordt er € 500,- in mindering gebracht op het project. Koffie, thee, lunch en een borrel zijn inclusief.

Agenda

Laat een reactie achter what is zoosk dating app